Uitloop behandeling vergunningaanvragen

Vanwege het overgangsrecht in de Wet toetreding zorgaanbieders zijn eind 2023, op het laatste moment, enorm veel vergunningaanvragen ingediend. Tegelijkertijd komen ook reguliere vergunningaanvragen bij ons binnen. Een deel van de overgangsrechtaanvragen hebben wij niet op tijd kunnen afhandelen. Hoewel het einde in zicht is, is voor een aantal aanvragen de verlengde behandeltermijn verlopen.

De verlengde behandeltermijn verloopt

Ondanks dat de verlengde behandeltermijn is verlopen, zou dit voor u geen negatieve gevolgen moeten hebben. Met de ingediende aanvraag voldoet u aan uw wettelijke verplichting. De toezichthouders en zorgverzekeraars zijn ook op de hoogte van de situatie rondom deze aanvragen. Wij denken de vergunningsaanvragen die naar aanleiding van het overgangsrecht zijn ingediend voor het einde van het jaar af te kunnen handelen.

Het spijt ons dat wij de aanvragen niet op tijd kunnen afhandelen en hopen nog even op uw geduld en op uw begrip. Heeft u toch om een reden de vergunning eerder nodig, neem dan contact op met ons via ons contactformulier.

NB. Een deel van de aanvragen is aangehouden in verband met de verkenning naar de grens van het intern toezicht. Hiervan is de afhandeltermijn afhankelijk van die verkenning. Zorgaanbieders die dit betreft zijn hiervan op de hoogte.

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.